Wednesday, March 4, 2009

Kiinalaisten kanssa (seura)matkalla PART 1

Heti tänne saapumisen jälkeen saimme viideltä kollegalta kutsun lähteä viettämään
viikonloppua meren rannalle Dalianiin. Otimme Teron eli Dim Sumin (jatkossa Dim S. tai Dim tai D) kanssa kutsun vastaan ja matkaa ryhdyttiin järjestämään.
Lennot ja hotellit saatiin varattua ja meille lähetettiin matkan aikataulu.
Suurin osa tekstistä oli kiinaksi, joten en sitä sattuneesta syystä päässyt kovin tarkasti syynäämään. Ainoa, mikä kiinnitti huomion, oli lauantaiaamun herätys klo 7:00.

Lähtöpäivää edeltävänä päivänä sain sähköpostin liittyen matkatavaroihin.
Koska nesteitä saisi ottaa mukaan vain 100ml/matkustaja, koottaisiin yhteinen ruumaan menevä laukku joka sisältää kaikkien nestemäiset matkatavarat. Koska aiheesta oli soitettu jo lentokentällekin useampaan kertaan, en viitsinyt alkaa vääntämään yleisistä lentoturvallisuussäännöistä tai matkatavaroiden määrästä.

Lähtöpäivänä ensin pakattiin se nestelaukku. Tai oltaisiin pakattu, jos joku olisi muistanut tuoda sen mukanaan! Se käytiin sitten kuitenkin jostain hakemassa ja purkit sekä putelit ladattiin
laukkuun. Osa matkalaisista lähti jo etukäteen kentälle tekemään check-inin ja huolehtimaan
nestepitoisen kapsäkin ruuman puolelle. Olisi varmaan voinut (yrittää) mainita, että yleensä siinä check-in -tiskillä pitää olla henkilöllisyystodistus ja yhteensopiva naamari samaan aikaan.
Kohtuullisen kielimuurin ansiosta toisinaan on vaan helpompi antaa olla.

Jäljelle jäänyt matkaseurue lähti viiden maissa etenemään kohti lentokenttää. Metroon juostiin, koska oli kiire (lentoon aikaa 'enää' kolme tuntia), metrosta pois juostiin, joka paikkaan juostiin, kunnes kävi ilmi, että kone on ainakin 1,5h myöhässä alkuperäisestä lähtöajasta. Onneks juostiin.

Kentältä löytyi sitten etukäteen matkaan lähtenyt seurue, ilman matkalippuja ja ruumaan menevä laukkukin yhä mukana. Yhdessä mentiin sitten jonottamaan ja ihan hyvin kyllä ehdittiin.
Turvatarkastuksessa ei sitten mennytkään ihan niin mukavasti.
Allekirjoittaneen lisäksi ainoastaan yksi seurueen jäsen pääsi mutkitta läpi (ja tässä vaiheessa todettakoon, että Dim S. liittyi seurueeseen vasta määränpäässä). Kukaanhan ei ollut muistanut kertoa, että vesipullo ja maitotölkki (!!!) luokitellaan nesteisiin. Pitihän niitä sitten vielä yrittää neuvotella tarkastuksesta läpi, epäonnisesti tosin. Ja toki ne maitotölkit sitten juotiin pois, siinä turvatarkastuksen liukuhihnan edessä kun 100 000 muuta jonottaa samaan tarkastukseen.

Sitten päästiin kohtuullisen kunniallisesti portille, josta lento sitten aikanaan
lähtisi. Tai kyllähän siinä välissä hukkui eräältä matkalaiselta lippu. Löytyi
etsiskelyn jälkeen, mistähän muualta kuin turvatarkastuksen läpivalaisupömpelin päältä.

Lento taisi mennä kohtuullisen mutkattomasti, tosin pientä ylihuolehtivaisuutta oli havaittavissa mm. penkin kaltevuusasteen suhteen.

To be continued...
(Pitäisköhän tästä sittenkin kirjoittaa kirja, koska tässä vaiheessa ollaan vasta juuri ja juuri päästy matkaan?!?)

No comments:

Post a Comment